Για Εμάς

Δήμος Πύλου-Νέστορος - text background

Δημοτική Φιλαρμονική
Πύλου-Νέστορος

Η Δημοτική Φιλαρμονική Πύλου-Νέστορος αποτελεί ένα πολιτιστικό φορέα με πολυποίκιλη δράση και παρουσία. Ο εκπαιδευτικός της χαρακτήρας και η καλλιτεχνική της δραστηριότητα, συμβάλλουν καθοριστικά στη διαμόρφωση του πολιτιστικού επιπέδου του τόπου μας.

Ίδρυση

Η Δημοτική Φιλαρμονική Πύλου-Νέστορος ιδρύθηκε το 1960 ως “Φιλαρμονική Πύλου” μέσα από την επιθυμία για την παροχή μουσικής παιδείας στους νέους του τόπου μας και την ανάγκη να καλυφθούν οι εθιμοτυπικές εκδηλώσεις του Δήμου Πύλου.

Πρώτος Αρχιμουσικός διετέλεσε ο Κεφαλλονίτης Διονύσιος Αντωνάτος. Κατά την δεκαετία του ’80 Αρχιμουσικός διετέλεσε ο Γεράσιμος Tούλιος. Την προσπάθεια αυτή συνεχισαν με ζήλο και αγάπη ιδρυτικά μέλη της Φιλαρμονικής μας.

Πορεία

Τον Οκτώβριο του 2005 η Φιλαρμονική επαναλειτουργεί με Αρχιμουσικό τον Ιωάννη Σταθόπουλο. Ξεκινά μια οργανωμένη προσπάθεια προσέγγισης νέων μελών, συστήνεται πρόγραμμα σπουδών μουσικών οργάνων καθώς και θεωρητικών και σταδιακά παίρνει τη μορφή ενός δυναμικού μουσικού συνόλου.

Σήμερα

Η Φιλαρμονική αποτελεί έναν οργανισμό που προσφέρει μουσική εκπαίδευση και διαμορφώνει κουλτούρα, προσθέτοντας αξία και κύρος στον ιστορικό Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Επιτελεί ένα διττό ρόλο. Αρχικά αυτόν της μουσικής εκπαίδευσης των νέων του τόπου μας σε όργανα και θεωρία της μουσικής καθώς και συμμετοχή σε μουσικά σύνολα. Παράλληλα διεξάγει ένα μεγάλο αριθμό ετήσιων εκδηλώσεων σε όλη την επικράτεια του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βίντεο

Η Δημοτική Φιλαρμονική Πύλου-Νέστορος διοργανώνει υψηλού επιπέδου μουσικές εκδηλώσεις. Δείτε ένα απόσπασμα από το πολιτιστικό καλοκαίρι 2019 στο κάστρο της Μεθώνης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φωτογραφίες

Η Φιλαρμονική όντας άρρηκτα συνδεδεμένη με τις κάθε είδους εθιμοτυπικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας, όπως θρησκευτικές και πένθιμες λιτανείες, Εθνικές επετείους, εορταστικές συναυλίες και φεστιβάλ, δημιουργεί στον τόπο ένα χαρακτήρα ιδιαίτερο με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά.

Επικοινωνία

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Αρχιμουσικός Ιωάννης Σταθόπουλος

Εγγραφές

Οι εγγραφές και η φοίτηση πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και είναι δωρεάν.

Τοποθεσία

Τσαμαδού, Παλαιό Γυμνάσιο
Πύλος 24001
Μεσσηνία

Μουσική = γνώση, καλλιέργεια, χαρά

Δείτε επίσης

Δημοτική-Φιλαρμονική-Πύλου-Νέστορος-Κλαρινέτο-Τομείς-Σπουδών

Τομείς Σπουδών

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα εκπαίδευσης πνευστών-κρουστών οργάνων και θεωρητικών της μουσικής

Δημοτική-Φιλαρμονική-Πύλου-Νέστορος-Αρχιμουσικός-Γιάννης-Σταθόπουλος

Αρχιμουσικός

Λίγα λόγια για τον Ιωάννη Σταθόπουλο, Αρχιμουσικό της Δημοτικής Φιλαρμονικής Πύλου-Νέστορος

Δημοτική-Φιλαρμονική-Πύλου-Νέστορος-Νέα

Τα νέα μας

Περιηγηθείτε στο blog με τα νέα και τις δραστηριότητες της Δημοτικής Φιλαρμονικής Πύλου-Νέστορος.